Οι αλγόριθμοι είναι μια σειρά οδηγιών-βημάτων που οδηγούν στην επίλυση ενός προβλήματος. Εισάγονται στους υπολογιστές και είναι ο λόγος που τους κάνει να φαίνονται έξυπνοι. Ο αλγόριθμος της φυσαλίδας (bubble sort) είναι ένας αλγόριθμος ταξινόμησης. Λαμβάνει ως είσοδο μια τυχαία σειρά αριθμών και σκοπός του είναι να τους ταξινομήσει σε αύξουσα ή φθίνουσα σειρά. Η ταξινόμηση γίνεται με επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε ζευγάρια αριθμών. Εμείς, σήμερα “παντρέψαμε” τον συγκεκριμένο αλγόριθμο με τον χορό. Οι χορευτές αντιστοιχούν σε κάποιον αριθμό, εισέρχονται ανακατεμένοι και στο τέλος ταξινομούνται. Σε κάθε αριθμό αποδόθηκε ένα γράμμα της Ελληνικής αλφαβήτου και η τελική διάταξη των αριθμών σχηματίζει τη λέξη “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ”.

Το σχολείο μας παρουσίασε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη δράση το 2016. Την παρουσίαση στα πλαίσια του “ΘΕ-ΤΑΛΩΣ” επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Αικατερίνη Τσίκαρη, Ιωάννα Ζιάκα και Αναστασία Ταλάρη. Την επεξεργασία του βίντεο έκανε Ο Θανάσης Βλιώρας.

Χόρεψαν οι μαθήτριες:

Τέγου Μαρία, Σέχι Άννα, Καραμίντζιου Παναγιώτα, Μπακόλα Ζωή, Ζέρβα Αλεξία, Γκούμπλια Άρτεμη, Κόνη Βάσω, Τσιμπόυρα-Φασουλά Δάφνη, Φωτεινοπούλου Δήμητρα, Τασίκα Πηνελόπη, Μιακουλή Αγάπη και Μητούλα Μαρία.